Case

Lakeuden perintö

PELLOLTA LANGAKSI

2021 - Dokumenttielokuva

Pellava (Linum usitatissimum) on yksi ihmiskunnan vanhimpia kulttuuri- ja kuitukasveja. Elokuvassa seurataan kuinka keväällä maahan kylvetyistä pellavansiemenestä kehrätään lopulta pellavalankaa monien eri työvaiheiden jälkeen. Elokuvassa tutuksi tulevat niin pellavan kylväminen, kitkentä, nyhtäminen, rohkiminen, liotus, loukutus, lihtaus, häkilöinti kuin kehrääminenkin.

Elokuva on tuotettu osana Väinöntalo eläväksi -hanketta ja se on rahoitettu Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Tuen on jakanut Leader-ryhmä Aisapari. http://www.aisapari.net.

Väinöntalo – Järviseudun museo on Etelä-Pohjanmaalla Evijärvellä sijaitseva, kotiseutuneuvos Väinö Tuomaalan kokoama museo, joka esittelee järviseutulaisen talonpojan elämää, sen arkea ja juhlaa, entisajan kädentaitoja, uskomuksia sekä pyynti- ja tapakulttuuria. Museoalueella on 19 rakennusta ja kokoelmissa noin 20 000 esinettä.

 

Kesto
9 min

Ohjaus
Jussi Försti

Käsikirjoitus
Jussi Försti

Rooleissa
Sirje Turpeinen, Heidi Försti

AIKAMATKA KILLINKOSKELLE

2019 - Kuunnelma

Toteutimme Killinkosken Wanhan tehtaan historiasta kertovan tarinallisen kuunnelman, joka seuraa tehtaan perustajaa P. G. Holmia ja hänen seuraajiaan vuosikymmenten ajan.

Tarinaa voi seurata tehtaalla tablettien avulla. Tarina on myös kuunneltavissa osoitteessa https://www.visitkillinkoski.fi/aikamatka

Kesto
30 min

Ohjaus
Jussi Försti

Käsikirjoitus
Jussi Försti

Ääninäyttelijät:
Mika Tervakangas, Riitta Ylipiha, Jussi Försti